Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

IOK indexeert afvaltarieven

IOK Afvalbeheer indexeert vanaf 1 januari 2024 de afvaltarieven. Voor een kilo restafval, grofvuil of asbest betaalt u voortaan 0,28 euro (tegenover 0,26 euro vroeger).

Ook compost en potgrond wordt duurder. Tuincompost stijgt van 2 naar 3 euro per zak, gazoncompost en potgrond van 4 naar 5 euro per zak.

Maak uw thuis brandveilig

December en januari zijn de feestmaanden bij uitstek. Maar het is ook een periode vol brandgevaar, en jammer genoeg ook ongelukken. We geven u daarom graag enkele tips om uw woning brandveilig te maken en zo onbezorgd het eindejaar door te komen.

  • Koop enkel kerstversiering met een CE-keurmerk. Deze versiering is moeilijk ontvlambaar. Bij twijfel kunt u de versieringen beter niet kopen.
  • Hang versieringen zo op dat niemand er tegen kan lopen.
  • Zorg dat versieringen niet in aanraking kunnen komen met kaarsen, verlichting en apparaten die warm worden.
  • Hang versieringen op met ijzerdraad. Dan valt het bij brand niet snel naar beneden.
  • Controleer dat de bedrading onbeschadigd is.
  • Plak bekabeling over de vloer met stevige tape vast.
  • Rol kabelhaspels altijd helemaal af.
  • Koppel geen verlengsnoeren aan elkaar.
  • Plaats verlichting die warm wordt nooit in de buurt van licht ontvlambare materialen.
  • Schakel de verlichting uit wanneer u weggaat of gaat slapen.

Subsidies voor jeugdkampen goedgekeurd

Verenigingen die in de zomervakantie een jeugdkamp organiseren, kunnen hiervoor bij de stad een subsidie aanvragen. Met deze subsidie kan de vereniging vervoer betalen, of tenten, een locatie of toiletten huren. Tien verenigingen deden dit jaar een aanvraag voor deze subsidie. In totaal ontvangen ze een subsidie van 17.947,55 euro. De hoogste subsidie bedraagt 2.400 euro, de laagste 1.347 euro.

Nieuwe heraldische vlaggen voor de Lakenhal

De heraldische vlaggen aan de Lakenhal zijn door weer en wind beschadigd en werden onlangs verwijderd. Het stadsbestuur heeft beslist om nieuwe vlaggen aan te kopen. De nieuwe vlaggen worden opgehangen na de restauratie van de Lakenhal. Het gaat om speciale geborduurde vlaggen, met een verfijnde en authentieke uitstraling. De nieuwe vlaggen kosten 6.322,50 euro.

Infoavond ondersteuning dove en slechthorende kinderen op school

Is uw kind doof of slechthorend? En bent u op zoek naar een manier om uw kind te ondersteunen op school? Dan bent u welkom op een infosessie op woensdag 17 januari om 19 uur in Het Raster (Tramwissel 5, Oud-Turnhout). De avond is voor ouders en professionelen uit de scholen en richt zich op kleuter- en lager onderwijs.

Deelnemen is gratis maar u moet zich voor maandag 15 januari inschrijven via kempen@hotspothandicapantwerpen.be.

Meer informatie: www.hotspothandicapantwerpen.be

Lakenhal

Deel dit artikel